• Danmarkskort ko ko ko ko gris gris gris gris gris kylling kylling kylling kylling kylling

    I Danmark spiser vi rigtig meget kød. Også selvom kød er noget af det, der kræver flest ressourcer at producere. Vi har faktisk et af de højeste kødforbrug i verden.

  • Person = gris kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling kylling

    I gennemsnit forbruger hver dansker 95,2 kg kød om året*.

    Det svarer ca. til en hel gris eller 45 slagtekyllinger.

    i

    FN’s fødevare- og landbrugsorganisation (FAO), Current Worldwide Annual Meat Consumption per capita, Livestock and Fish Primary Equivalent, http://chartsbin.com/view/12730

  • tallerkener grill kylling fisk steak

    Vi har tradition for, at der skal kød på bordet, når vi spiser frokost og især aftensmad. Her er kød ikke bare en lille del af måltidet, tit er det hovedingrediensen. Vi starter ofte med at vælge det kød, vi vil spise, og så vælger vi bagefter grøntsager, ris eller pasta som det knap så vigtige tilbehør.

  • inder som tænker på en hellig ko

    I Danmark er det helt normalt at spise kød til de fleste måltider. Det er noget, vi tager for givet og ikke tænker over. Men sådan er det slet ikke i alle lande, og vi skal heller ikke så langt tilbage i vores egen historie, før kød ikke var hverdagskost.

    ko ko

Årligt kødforbrug pr. indbygger

Se på kortet og undersøg, hvor meget kød der bliver spist i USA og i Tanzania.

I har lige læst at en af grundene til, at man i Indien ikke spiser ret meget kød, er, at koen er hellig for hinduer.

Find forskellige forklaringer på, hvorfor man spiser som man gør i USA og Tanzania.

Find også forklaringer på, hvorfor vi mon spiser, som vi gør her i Danmark.

verdenskort

Undersøg dine egne madvaner:

Skriv ned, hvad du spiser i løbet af en uge.
Husk både morgenmad, frokost og aftensmad – og de snacks og mellemmåltider du spiser en gang i mellem.

Udfyld felterne med hvad du har spist, ud fra hver ugedag.

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Hvor bæredygtig er den mad, du har spist i løbet af ugen?

Hvor ofte spiser du kød?

Noter på skalaen fra 1-7 (hvor 1 er én dag om ugen)

Hvor bæredygtig er den mad. Du har spist i løbet af ugen?

Forslag 1

Forslag 2

Forslag 3

Undersøg dine egne madvaner:

Skriv ned, hvad du spiser i løbet af en uge.
Husk både morgenmad, frokost og aftensmad – og de snacks og mellemmåltider du spiser en gang i mellem.

Udfyld felterne med hvad du har spist, ud fra hver ugedag.