Ratatouille

Intro

Ratatouille

Ratatouille er en frisk auberginestuvning med masser af saft og kraft. Serveres med f.eks. salat og kogte ris/korn/bulgur eller quinoa.

VEGANSK
Tidsforbrug: 30-45 min.
Årstid: Forår, sommer, efterår
Oprindelse: Frankrig.

Opskriften er venligst stillet til rådighed af Kirsten Skaarup

clock 30-45 min.

Ingredienser

  • 2 auberginer (ca. 600 g)
  • 150 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 300 g squash
  • 2 store peberfrugter
  • 1 dåse hakkede tomater eller 400 g friske tomater
  • 2 dl tomatpuré
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk fintsnittet rosmarin + ekstra pynt
  • Citronsaft
  • Evt. 300 g. bønner, hvis retten skal bruges som hovedret. udblødt om natten over, eller fra dåse

Opskrift

SÅDAN GØR DU:

1. Skær auberginerne i terninger og læg dem i saltvand, mens du skærer de øvrige grøntsager.

2. Pil løg og hvidløg, skær løgene i både og hak hvidløgene.

3. Skær squash og peberfrugter i terninger. Husk at fjerne kernerne og frøstolen fra peberfrugten. Bruger du frisktomoater, skal de også skæres i små tern.

4. Svits køgene op en pande i olie, til de er let gyldne.

5. Afdryp auberginerne, og dup dem evt. tørre med et rent viskestykke. Tilsæt lidt mere olie, hvis det er nødvendigt.

6. Hæld tomaterne med våde på panden og tilsæt krydderurterne. kom 1-2 spsk. citronsaft i sammen med et dryks salt og peber. Lad retten simre et par minutter og smag til Måske skal der også et nip sukker i.

7. Tilsæt evt. bønner, og burder om der er nok væde. Lad retten simre færdig i ca. 15 minutter – smag på auberginerne for at se, om dehar fået nok.

8. Pynt med lidt firks rosmarin og server.