Quinoa-tabouleh
Intro
Quinoa-tabouleh
En frisk og mættende salat fra Mellemøsten, hvor den traditionelle bulgur er byttet ud med quinoa (som kommer fra Bolivia9. Retten kan både bruges som hovedret eller som tilbehør, f.eks. til en grøntsagsfrikadelle eller en tærte.
VEGANSK
Tidsforbrug: 20-30 min.
Årstid: Forår, sommer
Oprindelse: Mellemøsten/Bolivia
Opskriften er venligst stillet til rådighed af vegetaropskrifter.dk
Ingredienser
- 200 g quinoa
- Et bundt bredbladet persille
- En dusk frisk mynte
- 10 cherrytomater
- 3 fed hvidløg
- En halv agurk
- 4 spsk. olivenolie
- 1 dl ristede græskarkerner
- 2 spsk. citronsaft
Opskrift
SÅDAN GØR DU:
1. kog quinoa i en gryde i salttet vand i 15 minutter. Der skal bruges dobbelt så meget vand som quinoa.
2. Skyl persille og mynte, og hak det fint.
3. Skær cherrytomater i kvarte, og skær argurken i fine tern. Pres hvidløg i en hvidløgspresser.
4. Rist græskarkernerne på en tør pande i et par minutter med lidt salt. De mågerne få farve, men ikke blive sorte.
5. Bland persille, mynte, cherrytomater, hvidløg, agurk, olievenolie, græskarkerner og citron godt sammen. Lad det eventuelt stå og trække i 10 minutter.
6. Bland det sammen med quinoaen og server.