Perlebygotto med græskar

Intro

Perlebygotto med græskar

perlebygotto er et norsk tvist på den italienske klassiker risotto. Og med græskar er det en skøn og farverig ret til de mørke vinteraftener, hvor græskar er i sæson.

VEGANSKK
Tidsforbrug: 30-45 min.
Årstid: Efterår, vinter
Oprindelse: Italien/Danmark

Opskriften er lavet med inspiration fra Louise Lorang.

clock 30-45 min.

Ingredienser

  • 4 dl perlebyg
  • 1 hokkaidogræskar (eller en butternutsquash)
  • Olivenolie
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl grøntsagsfond/bouillon
  • Salt
  • Salvie - frisk eller tørret
  • Evt. friske krydderurter og hakkede nødder som pynt, f.eks. persille

Opskrift

SÅDAN GØR DU:

1. Kog perlebyggen i let saltet vand i en gryde, til den er mør. Ca. 15-20 minutter. Gem lidt af kogevandet.

2. Imens skæres græskarret over, og kernerne fjernes. Bruger du hokkaidogræskar, kan skrællen godt spises, men vask den grundt. Ellers skal skrællen skæres af.

3. Skær græskarret i tern, og steg ternene i olivenolie på en pandeHausk at røre, så de ikke brænder på.

4. Hak løg og hvidløg fint, og sauter det på panden, sammen med græskarret, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon. Hak nødder og krydeeurter hivs det det skal bruges til pynt.

5. Kom perlebyggen på panden sammen med lidt af kogevandet (ca. 1 dl).

6. Lad det hele varme igennem , til det er cremet og græskarret er helt mørt. Smag til med salt, og tag panden af varmen.

7. Anret bygottoen med krydderurter og nødder og servér straks.