KødFriSovs

Intro

Kødfrisovs

Hvorfor ikke prøve at bytte kødsovsen ud med en tomatsovs? Bliver der en rest til overs, kan den snildt bruges i en lasagne en anden dag, hvis du fryser den ned.

VEGANSK
Tidsforbrug: 45-60 min.

Årstid: Sommer, efterår

Oprindelse: Italien

Opskriften er venligst stillet til rådighed af Plantepusherne.dk

clock 45-60 min.

Ingredienser

  • 200 g svampe
  • 50 g valnødder
  • 1 mellemstort løg
  • 1 lille rød peberfrugt
  • 1 mindre stang bladselleri
  • 2-4 dl dåsetomat
  • 0-1 dl vand - afhængigt af behov
  • 1,5 tsk grøntsagsbouillon
  • 1-2 spsk mørk balsimico eller sojasauce
  • Friskkværnet sort peber

Opskrift

SÅDAN GØR DU:

1. Start med at hakke svampene meget fint med en stor kniv.

2. Steg svampene ved høj varme i en tør gryde, til de ikke længere damper.

3. Imens svampene er på panden, hakker du valnødderne. De skal hakkes fint, men ikke pulveriseres.

4. Hak gulerødder, bladselleri, peberfrugt, løg og hvidløg fint. Sørg for ikke at blande dem.

5. Når svampene ikke afgiver mere vand, tager du dem af panden og lægger dem på en tallerken.

6. Svits tomatpureen på panden og svits derefter løg og hvidløg, til løgene er klare.

7. Kom selleri og gulerødder med og steg et par minutter mere.

8. Fjern så alt fra gryden og steg til sidst peberfrugterne. De må som de eneste gerne blive lidt brankede i kanterne.

9. Kom alle grøntsagerne tilbage i gryden og hæld vand, valnødder, mosede tomater, bouillon og krydderier i.

10. Lad sovsen koge ved svag varme i ca. 20 minutter eller længere. Hold øje under- vejs, og bliver sovsen for tyk, så spæd op med lidt vand eller tomat, så den ikke brænder på. Er den omvendt for tynd, så kog ved lidt højere varme uden låg, så vandet kan fordampe.

11. Smag til med masser af peber og lidt salt og evt. flere krydderier.