Jordskokkesuppe

Intro

Jordskokkesuppe

En lækker cremet supper, der er perfekt til at få varmen om vinteren. Opskriften kan også bruges som udgangspunkt til andre vintersupper, f.eks. med kræskar, med porre og kartoffel – eller noget helt tredje.

TIP . Kartofler og gulerødder kan erstattes af andre rodfrugter, f.eks. pastinakker og knoldselleri. Porrerne kan erstattes af løg.

VEGANSK
Tidsforbrug: 45 min.
Årstid: Efterår, vinter
Oprindelse: Danmark

Opskriften er venligst stillet til rådighed af Mia Sommer

clock 30 min.

Ingredienser

  • 1700 g jordskokker
  • 200 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • 2 porrer, skåret i skiver
  • 3 fed hvidløg, pressede i lidt olie
  • 1 spsk. bouillon (eller to terninger)
  • 1 tsk. tørret timian
  • ½ tsk. chillipulver
  • 1 liter vand
  • 250 ml sojafløde
  • Saften af 1 citron (ca. 3 spsk.)
  • Godt med salt og peber
  • Evt. persille til pynt

Opskrift

SÅDAN GØR DU:

1. Skrub og vask jordskokkerne, kartofler og gulerødder meget grundigt – du kan evt. skrælle dem.

2. Skær rodfrugterne i mindre stykker. Tag et par stykker fra, og hak dem ekstra fint.

3. Rens porrerne og skær dem i skiver. Pres hivdløgene.

4. Svits porrer og hvidløg i en gryde i lidt olie – kun i et par minutter, så farven ikke ændrer sig.

5. Kom derefter rodfrugterne i gryden, og svits et par minutter mere. Rør rundt engang imellem.

6. Tilsæt nu vand, boullion, timian og chili-pulver, og lad suppen koget, til rodfrugterne er møre (ca. 25 min.).

7. Tag suppen af blusset, og blend den med en stavblender, til den får en ensartet konsistens.

8. Tilsæt flæde og citronsaft.

9. Kog suppen op igen og smag til med salt og peber.

10. Server gerne med hakket persille og de finthakkede, råd jordskokker på toppen og groft brød til.