Hummus
Intro
Hummus
Du kender måske både hummus og falafel, men vidste du, at begge dele er lavet af kikærter – og at det faktisk er superlet at lave selv?
Se bare her. Du kan evt. bruge kikærter fra dåse, der ikke først skal stå i blød og derpå koges.
VEGANSK
Tidsforbrug: 10-15 min.
Årstid: Hele året
Oprindelse: Mellemøsten
Opskriften er venligst stillet til rådighed af Malene Lærke Thorsen
10-15 min.
Ingredienser
- 300 g kogte kikærter (følg anvisningen på pakken).
- Lidt af kogevandet fra kikærterne (eller koldt fra hanen)
- 2 tsk. tahin (kan udelades)
- 3 fed hvidløg
- Saft fra ½ citron
- ½ tsk. chilipulver
- 1 tsk. spidskommen
- Olivenolie
- Salt og peber
Opskrift
SÅDAN GØR DU:
1. Kom alle ingredienserne i en blender og tilsæt olie/vand – alt efter temperant – så det bliver en god jævn masse.
2. Server. Så let er det!
3. Hummus er lækkert som pålæg på godt brød, som dip – f.eks. til grøntsagsstænger – eller som smørelse i en burger.