Gryderet med kikærter og spinat
Intro
Gryderet med kikærter og spinat
Denne her gryderet er hurtig at lave, og så er der endda mad til flere dage. Spis den f.eks. med ris den ene dag og med pasta den næste for variationens skyld.
Tip:
Alle slags grøntsager, som du har i køleskabet eller fryseren, kan bruges i denne ret. F.eks. gulerødder, aubergine, squash, bladselleri, grønkål, majs og ærter. Intet mad behøver at gå til spilde, så du kan med fordele tilsætte det, som du har.
VEGANSK
Tidsforbrug: 30 min.
Årstid: Efterår/vinter
Oprindelse: Danmark/Asien
Opskriften er venligst stillet til rådighed af Mia Sommer.
Ingredienser
- 500 g kogte kikærter (2 dåser drænet for vand)
- 250 g friske spinatblade
- 500 g champignoner
- 1 løg
- 100 g solagranulat
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- 1 dåse kokosmælk
- 1 bouillonterning
- 3 spsk. sojasovs
- 3 fed hvidløg, pressede
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. chilipulver
Opskrift
SÅDAN GØR DU:
1. Hak løg og champignonger fint (brug evt. en foodproccessor) og hæld dem i en stor gryde
2. Steges i sojasovs ved høj varme i 10-15 minutter, til det meste af væden er fordampet
3. Hak spinatbladene og tilsæt dem sammen med kikærter og sojagranulat.
4. Derefter tilsættes dåsetomoater, tomatpuré, kokosmælk, bouillon, hvidløg, spidskommen, koriander, sukker, salt og chili.
5. Lad retten simre i 10-15 minutter.
6. Smag til med salt og chili.
7. Server eksemeplvis retten med ris eller pasta.
Tilbehør:
Ris
Evt. Mangochutney
Evt. frisk salat af spinat, ananas og koriander.