Gryderet med kikærter og spinat

Intro

Gryderet med kikærter og spinat

Denne her gryderet er hurtig at lave, og så er der endda mad til flere dage. Spis den f.eks. med ris den ene dag og med pasta den næste for variationens skyld.

Tip:

Alle slags grøntsager, som du har i køleskabet eller fryseren, kan bruges i denne ret. F.eks. gulerødder, aubergine, squash, bladselleri, grønkål, majs og ærter. Intet mad behøver at gå til spilde, så du kan med fordele tilsætte det, som du har.

VEGANSK

Tidsforbrug: 30 min.
Årstid: Efterår/vinter
Oprindelse: Danmark/Asien

Opskriften er venligst stillet til rådighed af Mia Sommer.

clock 30 min.

Ingredienser

  • 500 g kogte kikærter (2 dåser drænet for vand)
  • 250 g friske spinatblade
  • 500 g champignoner
  • 1 løg
  • 100 g solagranulat
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 bouillonterning
  • 3 spsk. sojasovs
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. chilipulver

Opskrift

SÅDAN GØR DU:

1. Hak løg og champignonger fint (brug evt. en foodproccessor) og hæld dem i en stor gryde

2. Steges i sojasovs ved høj varme i 10-15 minutter, til det meste af væden er fordampet

3. Hak spinatbladene og tilsæt dem sammen med kikærter og sojagranulat.

4. Derefter tilsættes dåsetomoater, tomatpuré, kokosmælk, bouillon, hvidløg, spidskommen, koriander, sukker, salt og chili.

5. Lad retten simre i 10-15 minutter.

6. Smag til med salt og chili.

7. Server eksemeplvis retten med ris eller pasta.

Tilbehør:

Ris

Evt. Mangochutney

Evt. frisk salat af spinat, ananas og koriander.