Falafler

Intro

Falafler

Hvis du vil lave en sundere version, kan falaflerne også bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. De smager næsten lige så godt som de stegte og bliver lidt lysere. Falafler er lækre i pitabrød sammen med dine yndlingsgrøntsager – eller serveret med en god fyldig salat og ovnbagte kartofler

 

VEGANSK
Tidsforbrug: 30 min. minutter.
Årstid: Hele året
Oprindelse: Mellemøster

Opskriften er venligst stillet til rådighed af Mia Sommer

clock 30 min.

Ingredienser

  • 300 g tørrede kikærter udblødt i vand i 8-12 timer
  • 1 bundt frisk persille
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk. rasp
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. koriander
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. chilipulver
  • Rigelig med olie til stegning

Opskrift

SÅDAN GØR DU:

1. Skyl først kikærterne, uanset om de er tørrede eller fra dåse/pakke

2. Kom alle ingredisenserne i en food processor og blend, indtil de er en ensartet masse.

3. Form farsen i små kugler – der bliver ca. 40 stk.

4. Varm olien op i en stegepande eller en gryde ved middelhøj varme

5. Steg falaflerne i ca. 2-4 minutter. Vend dem undervejs, så de bliver brune og sprøde på alle sider. Steg ikke for mange adgangen, så olien taber varme.

6. Samg evt. den første falafel – så kan du nå at smage resten til, hvis du synes, at der mangler noget.

7. Læg de færdige falafler på et stykke køkkenrulle, så kan det suge noget af olien.