Falafler
Intro
Falafler
Hvis du vil lave en sundere version, kan falaflerne også bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. De smager næsten lige så godt som de stegte og bliver lidt lysere. Falafler er lækre i pitabrød sammen med dine yndlingsgrøntsager – eller serveret med en god fyldig salat og ovnbagte kartofler.
VEGANSK
Tidsforbrug: 30 min. minutter.
Årstid: Hele året
Oprindelse: Mellemøster
Opskriften er venligst stillet til rådighed af Mia Sommer
Ingredienser
- 300 g tørrede kikærter udblødt i vand i 8-12 timer
- 1 bundt frisk persille
- 1 bundt frisk koriander
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 4 spsk. rasp
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. koriander
- 1½ tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. chilipulver
- Rigelig med olie til stegning
Opskrift
SÅDAN GØR DU:
1. Skyl først kikærterne, uanset om de er tørrede eller fra dåse/pakke
2. Kom alle ingredisenserne i en food processor og blend, indtil de er en ensartet masse.
3. Form farsen i små kugler – der bliver ca. 40 stk.
4. Varm olien op i en stegepande eller en gryde ved middelhøj varme
5. Steg falaflerne i ca. 2-4 minutter. Vend dem undervejs, så de bliver brune og sprøde på alle sider. Steg ikke for mange adgangen, så olien taber varme.
6. Samg evt. den første falafel – så kan du nå at smage resten til, hvis du synes, at der mangler noget.
7. Læg de færdige falafler på et stykke køkkenrulle, så kan det suge noget af olien.