Dal
Intro
Dal
Dal er en slags krydret gryderet med linser. Det er faktisk verdens mest spiste hovedret uden kød, fordi det er en af hofretterne i det indiske køkken, og den kan vrieres i det uendelige. Brug de grøntsager, du lige har i køleskabet, og skær dem i tern eller riv dem – så får du en endnu mere fyldig dal. Spis retten sammen med ris, evt. mangochutney og feks. en salat af frisk spinat, ananas og koriander.
VEGANSK
Tidsforbrug: 45-60 min.
Årstid: Hele året
Oprindelse: Indien
Opskriften er venligst udlån af Mia Sommer.
Ingredienser
- 7 fed hvidløg
- 4 tsk. koriander
- 3 tsk. spidskommen
- 3 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. chili/cayennepeber
- Olie (f.eks. rapsolie)
- 3 mellemstore løg
- 200 g røde linser
- 100 g grønne linser
- 9 dl vand
- 2 bouillonterninger
- 2 spsk tomatpure eller ketchup
- Salt og peber efter smag
Opskrift
SÅDAN GØR DU:
1. Pres først hvidløgene i en hvidløgspresser og hak løgene.
2. Bland derefter de første fem ingredisenser på listen i en kop. Tilsæt olie, til det bliver en jævn blanding.
3. Sauter blandingen i en gryde i ca. 1. minut. Tilsæt derefter de hakkede løg og bland dem med krydderierne, til de er brune.
4. Tilsæt vand, bouillon og linser.
5. Kog op og lad simre i en halv time, eller til ingredisenserne er møre, og retten har en god konsistens.
6. Mens retten koger, sættes risene over. Følg anvisninfen på pakken.
7. Bland tomatkoncentrat i linseretten og smag til med salt.