Dal

Intro

Dal

Dal er en slags krydret gryderet med linser. Det er faktisk verdens mest spiste hovedret uden kød, fordi det er en af hofretterne i det indiske køkken, og den kan vrieres i det uendelige. Brug de grøntsager, du lige har i køleskabet, og skær dem i tern eller riv dem – så får du en endnu mere fyldig dal. Spis retten sammen med ris, evt. mangochutney og feks. en salat af frisk spinat, ananas og koriander.

VEGETARISK
Tidsforbrug: 45-60 min.
Årstid: Hele året
Oprindelse: Indien

Opskriften er venligst udlån af Mia Sommer

 

clock

Ingredienser

  • 7 fed hvidløg
  • 4 tsk. koriander
  • 3 tsk. spidskommen
  • 3 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. chili/cayennepeber
  • Olie (f.eks. rapsolie)
  • 3 mellemstore løg
  • 200 g røde linser
  • 100 g grønne linser
  • 9 dl vand
  • 2 bouillonterninger
  • 2 spsk tomatpure eller ketchup
  • Salt og peber efter smag

Opskrift

SÅDAN GØR DU:

1. Pres først hvidløgene i en hvidløgspresser og hak løgene.

2. Bland derefter de første fem ingredisenser på listen i en kop. Tilsæt olie, til det bliver en jævn blanding.

3. Sauter blandingen i en gryde i ca. 1. minut. Tilsæt derefter de hakkede løg og bland dem med krydderierne, til de er brune.

4. Tilsæt vand, bouillon og linser.

5. Kog op og lad simre i en halv time, eller til ingredisenserne er møre, og retten har en god konsistens.

6. Mens retten koger, sættes risene over. Følg anvisninfen på pakken.

7. Bland tomatkoncentrat i linseretten og smag til med salt.