Chili sin carne

Intro

Chili sin carne

Chili sin carne kommer fra Mexico. “Carne” betyder “kød”, og “sin” betyder “uden” op spansk. Det er altså en chili uden kød, ligesom du måske kender Chili con carne – chili med kød. Spis den evt. med ris eller grødt brød til, Og måske med en cremet guacamole: Moss en avocado med en gaffel, smag til med et lille fed presset hvidløg, salt, peber og citron – så har du en lækker guacamole, der smaget skønt på toppen af en Chili sin carne. Husk bønnerne skal stå i blød natten over og derefer koges, hvis de er tørrede. Fæld anvisningen på posen. Har du ikke tid til at lade bønnerne stå i blød, kan man også få bønnerne på dåse eller i en pakke, der bare skal skylles, og så er de klar til brug.

VEGANSK
Tidsforbrug: 45-60 min.
Årstid: Hele året
Oprindelse: Mexico

Opskriften er venligst stillet til rådighed af Karen Bisgaard

clock 45-60 minutter

Ingredienser

  • 300 g bønner
  • 1-2 løg eller rødlæg
  • mindst 3 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 rød peber
  • ½ spsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. knuste korianderfrø
  • Kogende vand
  • Salt
  • Lidt olie
  • 1 spsk. hakkede, syltede jalapeños
  • Chilier
  • Et nip stødte nelliker, en anelste kanel og en smule røget chili (kan udelades)
  • ½ bundt frisk koriander

Opskrift

SÅDAN GØR DU:

1. Udblød bønnerne natten over, og kog dem møre i frisk vand Tilsæt tsk. groft salt eller en halv time.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skær derefter gulerod, bladselleri og rød peber i tern.

3. Find en stor gryde frem og svits løg og hvidløg i lidt olie i ca. 2 min., til de er klare

4. Tilsæt krydderierne, gulerødder, rød peber og bladselleri, og svits videre et par minutter. husk at røre, så det ikke brænder på.

5. Hæld bønner og dåsetomater i sammen med lidt kogende vand. Tilsæt et frys salt. Læg låg på, og dæmp varmen. Lad retten simre ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre.

6. Hold øje med gryden Hvis det er ved at koge tørt, så tilsæt en smule vand.

7. Smag til med salt, korianderblade og evt. mere chili – og server.