Butterdejspakker med svampe og grønkål

Intro

Butterdejspakker med svampe og grønkål

Selvom butter på engelsk betyder smør, er det meste butterdej faktisk lavet af planter og indeholder slet ikke smør. Disse pakker er meget indbydende, og kan selvfølgelig laves med lige det fyld, man har lyst til. De er også skønne at have med på madpakken.

Server gerne sammen med en god salat eller langtidsbagte tomater og evt. bagte kartofler eller andre rodfrugter.

VEGANSK
Tidsforbrug: 45 min.
Årstid: Efterår, vinter
Oprindelse: Danmark

Opskriften er venligst stillet til rådighed af Mia Sommer.

 

clock 45 min.

Ingredienser

  • 500 g champignoner
  • 200 g grønkål (eller spinat), kan evt. bruges fra frost
  • 100 g grønne linser (ca. 260 gram efter kogning)
  • 1 stort løg
  • 1 bundt persille eller dild
  • 100 g raps
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. sojasovs
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk chilipulver
  • To pakker butterdej

Opskrift

SÅDAN GØR DU:

1. Skyl linserne og kog dem i cirka 20 min.

2. Skær champignonerne i grove tern. Hak løget fint og pres hvidløgene.

3. Bruger du frisk grønkål, skal bladene tages af de seje stængler, og grønkålen skal skylles grundigt.

4. Hak persille eller dild fint.

5. Steg løg og hvidløg i lidt olie et par minutter.

6. Tilsæt derefter svampe og sojasovs ogsteg ved høj varme i ca. 5 min. Sørg for at det meste af væden er fordampet.

7. Tilsæt grønkål og steg videre, til den er faldet sammen (eller til den er tøet, hvis du bruger frossen grønkål).

8. Hæld eventuel overskydende væske fra og kom det hele i en skål.

9. Tilsæt de kogte linser, persille/dild, rasp, salt og chili.

10. Bland det godt sammen, og tilsæt eventuelt flere krydderier efter smag.

11. Rul butterdejen ud og lav 8 lige store stykker.

12. Læg en klump fars i den ene ende af hvert stykke, og luk derefter den anden ende
af butterdejen henover. Pres kanterne sammen med en gaffel, så butterdejen
ikke går op under bagningen. Gentag med næste pakke butterdej, så der i alt
er 8 butterdejspakker.

13. Bag pakkerne i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Husk
at holde øje med dem.