Aspargestærte med karamelliserede løg
Intro
Aspargestærte med cashew-creme
En tærte er skøn aftensmad – og er det noget tilbage er det perfekt til madpakken. Kan du ikke få asparges, kan tærten sagtens laves med andre grøntsager – f.eks. brocolli. Du kan også erstatte cashewnødderne med f.eks. madnler eller andre nødder.
VEGANSK
Tidsforbrug: 45 min.
Årstid: Sommer
Oprindelse: Danmark
Opskriften er venligst stillet til rådighed af Kirsten Skaarup.
Ingredienser
- Tærtebund
- 75 g boghvedemel
- 75 g fuldkorns-rismel
- 25 g havregryn
- 3/4 dl sojafløde eller ande fløde
- 1 spsk. soja
- 1 dl vand
- Tærtefyld
- 25 g cashewnødder
- 25 g ramsløg, spinart eller basilikum
- 1 1 dl sojafløde eller anden fløde
- 1 spsk. citronsaft
- ½ kg asparges
- Ekstra ramsløg
Opskrift
SÅDAN GØR DU:
Tærtebund
1. Bland alle de tørre ingredisenser til tærtebunden godt sammen med et lille drys salt,
2. Tilsæt sojafløde og soja.
3. Rør vandet i lidt ad gangen og ælt dejen sammen med så meget vand, den kan tage. Dejen skal være så fast, at den kan rulles ud.
4. Lad dejen hvile en halv times tid. Imens går du i gang med fyldet.
5. Rul dejen ud på et melet bord. Pensl den valgte bageform eller tærtefadet med olie og læg dejen i. Klem den op ad formen sider.
6. Forbag bunden i en 200 grader grader varm ovn ca. 10 minutter.
Tærtefyld
1. Kom nødderne i blenderen, og blen til de er findelte.
2. Snit ramsløg, spinat eller basilikum og tilsæt dem til nødderne sammen med sojafløde og citronsaft.
3. Blend blandingen til den får en cremet konsistens.
4. Smag til med salt, peber og citronsaft.
5. Skræl aspargesene og skær dem evt. i stykker, så de passer til den form, du har valgt til tærten.
6. Når tærtebunden har været 10 minutter i ovnen, fordeler du cremen på bunden og lægger aspargesene i tærten i et pænt mønster. Kom evt. lidt peber ovenpå.
7. Ko tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. husk at holde øje med den undervejs.
8. Pynt tærten med små grønne blade, hvis du har nogen i overskud.