Spinatlasagne

Intro

Spinatlasagne

Lasagne er og bliver en klassiker. Men hvem siger egentlig, at der skal være oksekød i en lasagne? Prøv at lave den med masser af grøntsager, bønner eller med ”vegetarisk kød” lavet af plantepro- tein. I denne opskrift bliver der brugt svampe og spinat, men de fleste grøntsager er lækre i en lasagne – enten revet eller i små tern. Brug dem du bedst kan lide, eller dem der lige er i køleskabet.

VEGETARISK
Tidsforbrug: 45-60 min.

Årstid: Sommer, efterår

Oprindelse: Italien

Opskriften er venligst stillet til rådighed af Kirsten Skaarup

clock 45-60 min.

Ingredienser

  • mel 100 gr
  • hakket oksekød 300 gr
  • mælk 2 dl
  • æg 2 stk
  • løg 2 stk

Opskrift

SÅDAN GØR DU:

Tomatsovs:

  1. Hak løg og hvidløg og skær svampene i skiver.
  2. Find en stor pande og svits løg og hvidløg i 2 spsk. olie, til løgene er klare.
  3. Kom svampene på panden sammen med et par spiseskefulde citronsaft og svits nogle minutter, til de næsten ikke damper mere. 4. Tilsæt spinaten og tø den op eller – hvis spinaten er frisk – svits til bladene er bløde. 5. Tilsæt hakkede friske tomater og 1 dl tomatpure eller en dåse tomater. Lad nu sovsen simre 5-8 minutter ved svag varme. 6. Når sovsen har simret, smages den til med timian, oregano, salt, peber, sukker og citronsaft.

Bechamelsovs:

1. Smelt smørret til bechamelsovsen i en gryde og rør melet i.

2. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden rører. Pisk godt i sovsen til den er helt glat. Sovsen skal være temmelig tyk.

3. Lad den simre 8-10 minutter ved svag varme. 4. Smag til med salt, peber og reven muskatnød.

Samling af lasagnen:

1. Læg først et lag lasagneplader i et ovnfast fad.

2. Læg derefter på skift lag af tomatsovs, hytteost og bechamelsovs.

3. Fortsæt med nye lag, til alle ingredienserne er opbrugt. Øverste lag skal være bechamelsovs.

4. Læg skiver af mozzarella på toppen.

5. Kom lasagnen i ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter til osten er gylden.