Rødbedepizza med karamelliserede løg

Intro

Squashfrikadeller

Frikadeller – det er dansk! Men vidste du, at man kan lave frikadeller helt uden at bruge ko eller gris? Prøv disse lækre squashfrikadeller. I stedet for squash kan du også bruge stort set alle slags rodfrugter – gulerod, rødbede, selleri, kartoffel – eller en god blanding af hvad der lige er i køleskabet. Spis dem med det samme tilbehør, som du normalt ville få til frikadeller; det kunne være kartofler og en god salat – prøv f.eks. hvid- kålssalaten fra dette hæfte. Eller brug dem i madpakken på brød.

VEGETARISK
Tidsforbrug: 30 min.
Årstid: Hele året
Oprindelse: Danmark Opskriften er venligst stillet til rådighed af Kirsten Skaarup

clock 30 min.

Ingredienser

  • 1/2 kg squash
  • 1/2 spsk. salt
  • 1/2 dl finthakkede mandler
  • 2 spsk. revne basilikumblade eller 2 tsk. tørret basilikum
  • Ca. 3 dl rasp
  • 2 æg
  • Rapsolie til stegning

Opskrift

SÅDAN GØR DU:

1. Riv squashene groft og læg dem i
en si. Drys med salt og massér det ind i squashen.

2. Lad squashen afdryppe ca. et kvarters tid. Pres derefter så meget væde ud som du kan.

3. Tilsæt mandler, basilikum og rasp. Smag til med peber og basilikum.

4. Rør æggene i et ad gangen, og lad far- sen hvile et kvarters tid.

5. Vurder konsistensen. Du skal kunne forme frikadeller med en ske, så må- ske skal der tilsættes lidt mere rasp.

6. Form frikadellerne – farsen giver ca. 14 stk.

7. Sæt frikadellerne på en varm pande i olie. Skru lidt ned for varmen og steg dem, til de er gyldenbrune på begge sider.