Rødbedepizza med karamelliserede løg
Intro
Pizza med karamelliserede løg
Pizza kan laves i utallige afskygninger med lige det fyld man har lyst til – og selvfølgelig også med grønt. Denne utraditionelle udgave er en rigtig vinterpizza, der forvandler grove rodfrugter til let og lækkert pizzafyld.
VEGANSK
Tidsforbrug: 60 min. inkl. hævning
Årstid: Efterår, vinter
Oprindelse: Italien/Danmark
Opskriften er lavet med inspiration fra Samvirke.
Ingredienser
- Bund:
- 2,5 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. sukker
- ½ spsk. salt
- 500 g fuldkornsmel (gerne forskellige slags)
- Fyld:
- 5 rødløg
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. balsamico
- Salt og peber
- 4-5 rødbeder
- Olie til pensling
- Friske krydderurter, f.eks. basilikum eller purløg
Opskrift
SÅDAN GØR DU:
Bund:
1. rør gæren ud i vandet i en stor skål.
2. Bland olie, sukker og salt i.
3. Bland melet i lidt efter lidt og ælt godt. Tilsæt mere vand eller mel, hvis det er nødvendigt.
4. Når dejen er glat, smidig og ikke klistret, stilles den til at hæve med et viskestykke over i 30 minutter.
Fyld:
1. Åil løgene og skær dem i tynde skiver/ringe.
2. Skræl rødbeder og skær dem i tynde skiver.
3. Steg løgene i en smule olie på panden ved lav til middel varme under omrøring i 15 minutter, til de er helt bløde og gyldne.
4. hæld eddike på, drys med lidt salt og peber, og tag panden af varmen.
5. Tænd ovnen på 200 grader vamrluft.
6. Rul dejen ud i max 1 cm tykkelse og læg den på bageplade med bagepapir.
7. Fordel de bløde løg på bunden, og dæk den derefter med skiver af rødbede.
8. Pensl rødbederne med olie.
9. kom pizzaen i ovnen, og bag den i 15-20 minutter, til kanten og rødbederne er gyldne. Husk at holde øje med den undervejs.
10. Server pizzaen direkte fra ovnen, drysset med frisk basilikum eller purløg.